30 Dakikada Web Site Nasıl Yapılır? Kendi Web Siteni Yap

2024 yılında web site yapmak artık çok kolay. Ancka bazı kişiler için işlemler halen biraz karmaşık gelebilir. Web site nasıl yapılır diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda 30 dakika içerisinde bir web sitenin nasıl yapılarak yayına açılabileceği hakkında bilgiler aktaracağımızı belirtmeliyiz. 

Web sitesi yapmak, para kazanmanın pasif şekilde elde edilebileceği en iyi yollar arasında yer alır. Hatta bu şekilde kazanç elde etmenin internetin kurulduğu andan itibaren geçerli olduğunu söylememiz abartılı olmayacaktır.

Geçmişi, internet kadar köklü olan bu para kazanma yöntemi ile halen kazanç elde edebilmek mümkündür. Bu nedenle web site nasıl yapılır isimli konumuzu sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz. Ayrıca daha önce hazırladığımız blog yazarak para kazanmak isimli yazımızı da mutlaka gözden geçirin. Bu yazımızda şuan anlatacağımız web site nasıl yapılır konusuyla ilişkili çok sayıda benzerlik bulacaksınız. 

Yazımızda son 10 yılda web sitesi geliştiriciliği alanında edindiğimiz bilgiler doğrultusunda yeni kullanıcılar için pratiklik oluşturacak web site nasıl yapılır adımlarını sıraladık. Yaklaşık 30 dakika içerisinde yayına başlamış kendinize ait bir web sitesi istiyorsanız anlatacağımız işlemleri sırasıyla uygulayın. 

Yeni bir web site kurmak için uzman bir geliştirici veya webmaster tutmanıza ihtiyaç yoktur. Hemen herkes birkaç tarifle kendi web sitesini rahatlıkla açabilir. Dolayısıyla web site nasıl yaparım diye düşünürken doğrudan uzman kişilere para harcayacağınız fikirlerine kapılmayın.

Web site açan kişileri kendilerine göre farklı nedenleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ticari olarak web site oluştururken, bir kısmı ise sadece bir hobi için site işleriyle ilgilenir. Ancak genel olarak baktığımızda Hepsi de nasıl yapılır diye düşünenlerin, web site açmak içinm başlıca 5 sebebi olduğunu görebilmekteyiz. Bu sebepler;

  1.   Online girişim yöntemleri arasında ilk sıralarda yer alan pasif gelir elde etme yöntemlerini tercih etmek,
  2. İş hayatında çeşitli şirketlerde çalışan ve kendisine ait profesyonel bir web sayfası olmasını isteyen Aynı zamanda da bu site ile ilişkili bir e-posta adresi bulundurmak isteyen kişiler,
  3. Fiziksel bir mağazası bulunan ve satışlarını arttırmak için online yöntemler deneyen firmalar veya kişiler,
  4. Web site yapma işini kendisi için hobi olarak gören kişiler,
  5. İş hayatı online olan yani doğrudan bilgisayar ile çalışmak durumunda bulunan bireyler,

Peki, bir web sitesi oluşturmak için neler yapılmalıdır? web sitesi oluşturma adımları nelerdir? Bu konuda sırasıyla izlenmesi gereken adımlar aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir. 

  1. İlk olarak web sitenizi barındıracak bir hosting tercih etmelisiniz,
  2. Kurmak istediğiniz web sitesi ile ilgili alan adı yani domain belirlemeli ve bunu kaydetmelisiniz, yani satın almalısınız.
  3. Hosting, yani web sitenizi barındıracağınız yer ile domaini birbirleriyle ilişkilendirerek kurulum işlemini gerçekleştirmelisiniz,
  4. Yukarıda belirttiğimiz işlemlerden sonra sitenizi hayata geçirdiğinizde nasıl görüneceğini belirleme adımı gelmektedir. Bu işleme tema seçimi denir.
  5. İlk 4 maddeyi gerçekleştirdikten sonra sitemiz artık kurulmuş demektir. 5 Adım olarak yapılması gereken yayınlanması için içeriklerin siteye yüklenmesidir.
  6. 5. adımdan sonra sırada sitemizin tanıtımı yer alır. Ancak bu tanıtım işlemi içeriklerin yayınlanmasının sindirilmesi sonrasında yapılmalıdır. İşin bu bölümü çok sayıda teknik detay içerir. Dolayısıyla yeni bir kullanıcı için site tanıtımı konusunda destek alınması veya ciddi bir araştırma yapılması şarttır diyebiliriz. 
  7. Kuruduğunuz internet sitesi üzerinden artık para kazanabilirsiniz. Nasıl yapılacağını yazımızın devamında bu maddenin açıklaması şeklinde anlattık.

Şimdi, yukarıda belirtmiş olduğumuz maddelerin nasıl hayata geçirileceği konusunda daha detaylı bilgiler aktarmaya çalışalım.

 Web Site Nasıl Yapılır? Adım Adım Web Site Yapımı…

1- Web siteniz için en iyi barındırıcıyı belirleyin

Web siteniz için en iyi barındırıcıyı belirleyin
Web siteniz için en iyi barındırıcıyı belirleyin

Kurulan her web sitenin mutlaka bir barındırıcısı olması gerekmektedir. Barındırıcı kelimesini web sitenin yuvası olarak düşünebiliriz. Siteniz ile ilgili yazılar, resimler, temalar ve aklınıza gelen her şey barındırıcı içerisinde depolanır. Bu nedenle sitenizin barındırıcısını uzak bir bilgisayar olarak düşünebilirsiniz.

Ziyaretçiler internet üzerinden alan adınızı yani sitenizin adresini arattıklarında doğrudan barındırıcınız içerisinden bilgilere ulaşırlar. Bu nedenle bir barındırıcı tercih ederken son derece dikkatli olmalısınız. Sağlıklı çalışmayan hosting yani barındırıcılar sitenizi kurduktan sonra problem yaşamanıza sebep olabilir.

Hosting tercihinizi yaptıktan sonra çalıştırmak istediğiniz içerik yönetim sistemini belirlemelisiniz. Bu konuda milyonlarca kullanıcının tercih ettiği WordPress yeni başlayanlar için ve uzmanlaşan webmasterlar için günümüzde kullanılan en büyük içerik yönetim sistemidir.

İçerik yönetim sistemini bilgisayarlardaki işletim sistemine benzetebiliriz. Yönetim sistemi sayesinde bir arayüz oluşturulur ve site sahibinin yapmış olduğu işlemler kullanıcıya aktarılır. WordPress ile herhangi bir kod bilgisine sahip olmasanız da web sitenizi oluşturabilir, tasarlamasını yapabilir, yazılarınızı ekleyebilir ve ilerleyen dönemlerde istediğiniz değişiklikleri gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanıcıların çoğu tarafından beğeni ile kullanılan WordPress’in en güzel yanlarından bir tanesi tek bir tıklama ile kurulabilmesidir. Bu sayede kafa karışıklığına yer vermeden kısa sürede kurulum işleminizi tamamlayabilir ve istediğiniz paylaşımları yapmaya hazır olabilirsiniz.

 Bir web sitesi barındırıcısı yani hosting tercih ederken dikkat etmenizi tavsiye edebileceğimiz başlıca etkenler şunlardır.

1- Kendiniz için uygun fiyatlı bir hosting tercih edin. Bu alanda yeni ve kendinizi geliştirmeye çalışıyorsanız en yüksek paketi almanıza gerek yok. Paylaşımlı olarak adlandırılan yani sizinle beraber başka web site sahiplerinin kuracakları sitelere aynı ıp’lerin verileceği hostingler daha uygun fiyatlıdır.

Paylaşımsız olarak adlandırılan hostinglerde ise barındırıcı firma yalnızca size özel IP tanımlar. Bu durum birtakım sorunlarla karşılaşmamak açısından iyidir. 

2- Ancak henüz web site İşlerinde uzman olmayan yani yeni öğrenmeye çalışan sizler için maliyet açısından paylaşımlı hosting ile başlayarak İlerleyen dönemlerde paylaşımsız paketleri tercih edilmesi daha mantıklıdır. Bu iki paket arasında geçiş yapmak mümkün olduğundan dolayı başlangıç safhasında maliyetinizi düşünmeyi önemseyin.

Seçeceğiniz hosting ‘in güvenilir olmasına özen gösterin. Bunun için çok sayıda kişinin tercih ettiği hostinglere yönelmeniz daha mantıklıdır. Kullanıcı yorumları size tercih konusunda bir fikir sunacaktır. Forumlardan fikirler alarak güvenilir hosting tercih etmeye çalışın

Siteniz ile ilgili her şeyin barındırıcı yani hosting içerisinde depolanacağını düşünürsek güvenilir olmayan bir firma ile çalışarak tüm emeklerinizi kaybedebileceğinizi unutmayın.

3-Hosting firmasının müşteri hizmetleri desteğini araştırın. Barındırıcı firma Gece ve gündüz yani 7/24 müşteri hizmetleri desteği sunmalıdır. Sitenizin hangi dönem veya hangi saatler aralığında bir sorunla karşılaşacağını tahmin edemezsiniz. Bu nedenle müşteri hizmetleri desteği 7/24 olan firmaları tercih edin.

2- Bir alan adı yani domain belirleyin ve satın alın

Bir alan adı yani domain belirleyin ve satın alın
Bir alan adı yani domain belirleyin ve satın alın

Alan adı, webmasterlar tarafından domain olarak adlandırılır. Domain ise insanların web tarayıcılarına sitenize girmek için yazmış oldukları adresin ismidir. Kısacası alan adı demek, sitenizin ismidir.

Örneğin, trendpara.net bir alan adıdır. Kullanıcılar trendpara.net sitesine girebilmek için bu alan adını tarayıcılarının adres kısmına yazarlar. Alan adlarını barındırıcı olarak 1. maddede tarif etmiş olduğumuz firmalar üzerinden satın alabilirsiniz. Satın aldığınız domain ile birlikte Ayrıca bir mail adresi de edinmiş olursunuz. Örneğin admin@Trendpara.net sitemizin alan adıyla birlikte kullandığımız mail adresidir.

Web site kurulum aşamalarında 2 sırada yer alan Domain satın alma işlemine gerçekleştirebilmek için ilgili firma üzerinden ödeme yapmanız gerekir. Domain fiyatları değişkenlik göstermekle birlikte İlk kayıtlarda 1.90$’a kadar fiyatta indirim yapılabilmektedir. 

Bu konuda isim vermemekle birlikte ucuz domain almak isteyenlere tavsiyemiz yine güvenilir firmaları tercih etmeleri 

Alan adlarının her birine ait kendilerine özel uzantıları bulunur. Bu uzantılar .com, .org, .net,.info,.biz,.gen.tr, .com.tr ve benzeri pek çok uzantıyı içerir. Uzantılardan bazılarını edinmenin özel şartları bulunmaktadır. Ancak genel olarak herkesin sahip olabileceği ve en çok kullanılan olarak .com, .net.org gibi uzantılar tercih etmenizi öneririz. 

Ancak bu durum diğer uzantıların kullanılamayacağı anlamına gelmemelidir. Artık Seo kuralları içerisinde uzantının.com veya nokta net olarak adlandırılmasının çok da bir önemi yoktur.

3- Web Sitenizi Barındırma Ayarlarını Yapın

Web Sitenizi Barındırma Ayarlarını Yapın
Web Sitenizi Barındırma Ayarlarını Yapın

Yeni kurulan bir web sitesi için satın alınacak temel paket veri depolaması için fazlasıyla yeterli gelecektir. Ancak ilerleyen dönemlerde verilerinizin artması ve bunun sonucunda daha hızlı bir pakete ihtiyaç duymanız durumlarında üst paketleri tercih edebilmeniz mümkündür.

Böyle durumlarda, web sitenizi barındıran firmayla iletişime geçerek paket değiştirmek istediğinizi ve üst pakete geçmek istediğinizi belirtmeniz işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olacaktır. Elbette paket değiştirme işlemleri birtakım maliyetleri de beraberinde getirir. Ancak bu durum işlerin başında yüksek maliyetle barındırma hesapları satın almak açısından çok daha avantajlıdır.

Web sitenizi barındırdığınız hosting firmasının markasına göre değişmekle birlikte ödemeler genel olarak aylık, 3 aylık, 6 aylık, yıllık ve bunlar gibi katlanarak devam eder. Yeni başlayanlar için aylık paketler daha makul görünmektedir.

4- Projeniz İçin Uygun Bir Tema Seçin

Hosting ve Domain satın alarak bu iki birimi birbirine bağladıktan sonra sıra projenizin görünümünü tamamlamak ve kullanıcılarla buluşturmaya geldi. Seçeceğiniz temayı yalnızca görünüm açısından tercih edeceğinizi düşünmeyin. Bir temanın web sitenin açılış hızından tutunda Google arama sonuçlarında sitenizin yer almasına kadar pek çok alanda önemli bir etken olduğunu bilmelisiniz.

Ancak bu durum Tema’nın site kuruluş çalışmaları arasında en önemli yere sahip olduğu anlamına gelmemektedir. Belirtmek istediğimiz tema seçimini yalnızca görsel olarak düşünmeyerek hız ve optimizasyon açısından da değerlendirmenizdir.

Kurmuş olduğunuz web sitesinde WordPress arayüzü ile tema yüklemek son derece kolaydır. Bu şekilde işlem yapmak isteyenler için gerekli adımlar Başlangıç, görünüm ve tema seçenekleri ile neredeyse tamamlanır. Bu işlem adımlarını takip etmeniz halinde web sitenize tema yüklemesi yapabileceğiniz alana ulaşacaksınız.

Buradan dilerseniz tema yükle seçeneğini tercih ederek WordPress bünyesinde bulunmayan farklı bir temaya sitenize yükleyebilir veya doğrudan arama kısmına İstediğiniz bir kategori yazarak ilgili temaları görüntüleyebilirsiniz.

5- İçerik yayınlayarak sitenizi hayata geçirin 

Hazırlamış olduğunuz Web sitesinin tüm ayarlarını yaptıktan sonra sırada kullanıcıların yararlanabilmesi için içerik yayınlama işlemi bulunmaktadır. Web sitenizin kullanıcılarla tanışması ve etkileşim haline geçmesi için kaliteli içerikler üreterek yayınlamanız gerekmektedir.

Bu işlem için WordPress ana paneli üzerinden “Yazılar “> ” Yeni Ekle “ Sekmelerini kullanarak işlemleri gerçekleştirmelisiniz. Yazılarınızı yayına hazırlarken herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duymayacaksınız. WordPress arayüzünün kullanıcılar için en büyük avantajlarından bir tanesi de kot bilgisi gereksinimine ihtiyaç duyulmamasıdır.

Wordpress- Tüm Yazılar- Yeni Ekle
WordPress- Tüm Yazılar- Yeni Ekle

Web site konusunda hiçbir bilgisi olmayan bir kullanıcı WordPress arayüzünü kısa bir inceleme ile Neyi nerede ve nasıl yapacağını hemen anlayabilir. Arayüz üzerinden belirtilen açıklamalar son derece sade ve Yapılacak işlem ile ilişkilendirilmiş kelimelerdir.

İçerik üretme konusuna değinmişken hangi içerikleri, nasıl üreteceğiniz konusuna da kısa bir açıklık getirelim. Bir web sitesi için doğru içerik üretmek yayın hayatındaki etkileşim için neredeyse %90 95 öneme sahiptir. “İçerik kraldır” sözünden Anlaşılacağı gibi kullanıcılara bir şeyler katacak yazılar oluşturmak son derece önemlidir.

Bir yazı oluştururken hangi konuda içerik oluşturacağınıza zaman zaman karar veremeyebilirsiniz.  Projenizde kullanılacak Anahtar kelimelerin seçiminde sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Öyle durumların üstesinden kolayca gelinebilecek Seo araçları bulunmaktadır. Günümüzde bu araçlar içerisinde en çok kullanılanlardan bir tanesi Semrush’tır.

Semrush ile çok sayıda web sitesini detaylı olarak inceleyebilir ve bu Siteler üzerinden hazırlanacak çok sayıda konu öğrenebilirsiniz. Üstelik programın sahip olduğu anahtar kelime bulma araçları ile yüksek hacimli aranma oranına sahip anahtar kelimeleri rahatlıkla tespit edebilirsiniz.

Ancak belirtmemiz gerekir ki semrush ücretli bir uygulamadır. Bu uygulamanın 14 günlük deneme sürümünü kullanarak ücretsiz şekilde yararlanabilirsiniz.  Daha sonra aynı özellikleri kullanmaya devam etmek için aylık 99 dolar gibi bir ödeme yapmanız gerekir.


Bütçe açısından sıkıntı yaşayan kişiler için benzer özelliklere sahip ve ücretsiz olan anahtar kelime planlayıcısı sistemi kullanılabilir. Google’ın sunmuş olduğu bu uygulama sayesinde anahtar kelimeleri ve türevlerini tespit edebiliriz.

6- Web sitenizi tanıtmaya başlayın

Web site oluşturmanın belki de en zor aşamalarından bir tanesi sitenizin kurallara uygun olarak tanıtımının yapılmasıdır. Yayınlanan içeriklerin kaliteli olması, sitenizi doğru şekilde kurmanız ve diğer şartları sağlamış olmanıza rağmen tanıtım işlemlerini sağlıklı gerçekleştirememeniz halinde içerikleriniz kullanıcılara ulaşmaz.

İçeriklerinizin kullanıcılara sağlıklı şekilde ulaşabilmesi için site tanıtımını doğru şekilde gerçekleştirmelisiniz. Bu sayede web sitenize trafik çekebilir ve ziyaretçilere içeriklerinizi gösterebilirsiniz.

Site tanıtımı sayesinde kullanıcılar farklı web sayfalarında veya sosyal medya hesapları üzerinden sitenize ulaşabilir. Böylece belirli bir süre sonra ziyaretçi sayınızda artış gözlemlenir. Bununla beraber farklı sitelerde yapacağınız linklemeler ile kendisi denize doğru bağlantılar oluşturmuş olacaksınız. Bu bağlantılar arama motorları tarafından görülmekte ve sitenizin kaliteli olduğu yönünde bir algı oluşturmaktadır.

Site tanıtımı sayesinde başka sitelerden alınan linkler Google gibi arama motorlarının sıralama yapması konusunda önemli bir değere sahiptir. Google üzerinden sıralama almanın en büyük avantajı ücretsiz şekilde trafik elde edebilmektir. Google arama motoru için önemli bir yere sahip olmak istiyorsanız karşılamanız gereken bazı gereksinimler bulunmaktadır. Şimdi, bu gereksinimlerin neler olduğundan bahsedelim.

a- Arama motoru optimizasyonu(SEO) yapmak

Arama motoru optimizasyonu(SEO) yapmak
Arama motoru optimizasyonu(SEO) yapmak

Dünya geneline baktığımızda en çok kullanılan arama motorlarının başında Google’ın geldiğini görmekteyiz. Bu arama motoru Web siteleri için büyük bir trafik kaynağıdır. Bu nedenle hedeflemiş olduğunuz anahtar kelimelerin bu platform üzerinde nasıl üst sıralara çıkabileceği konusunu araştırmanız web sitenizin görünürlüğü açısından şarttır.

Arama motoru optimizasyonu kısaca SEO olarak adlandırılır. SEO, kendi içerisinde başlı başına bir sektör olarak kabul edilir. Bu sektör üzerinde çalışmalar yapan ve danışmanlık hizmeti veren uzman kişiler bulunmaktadır. 

Dilerseniz web sitenize hayata geçirdikten sonra bu kişilerle iletişime geçerek destek alabilirsiniz. Ancak biri web sitenizin düzenli olarak yaşantısının olacağı düşünüldüğünde SEO optimizasyonunu sizin yapmanız ekonomik yönden daha mantıklı olacaktır.

Bir Web Master olarak yeni bir siteyi hayata geçirdikten sonra odaklanmamız gereken en önemli işlemlerin başında arama yapan kişilerin ihtiyaçlarını cevap verip veremediğimizdir. Bu soruları yayınlamış olduğumuz konu içerisinde arayarak en kaliteli içeriği üretmeye çalışmalıyız.

Makale hazırlamadan önce mevcut yayınlanmış olan ve ilk sıralarda çıkan makaleleri inceleyerek bir ön fikir elde edebilirsiniz. Bu makalelerin hangi özellikleriyle ölç plana çıktığını, merak edilen soruların makale içerisinde olup olmadığını, sayfaların başlıklarını, alt başlıklarını, url inceleyerek Mevcut makalenizi güçlendirebilirsiniz.

Diğer yandan web sitenizin SEO açısından eksiklerini öğrenmek ve bu eksiklikleri giderebilmek için semrush gibi platformları kullanabilirsiniz. 

Bu platform üzerinden farklı içerik fikirleri öğrenebilir, mevcut içeriğinizi denetleyebilir, içeriğinizdeki anahtar kelimelerin sıralamalarını takip edebilirsiniz. Böylece web siteniz ile ilgili arka plandaki gelişmelere hâkim olarak yapmanız gereken hamleleri tahmin edebilmeniz mümkün olur.

B- Doğru Hashtag kullanımı ile içeriklerinizi Twitter’da paylaşın 

Doğru Hashtag kullanımı ile içeriklerinizi Twitter'da paylaşın 
Doğru Hashtag kullanımı ile içeriklerinizi Twitter’da paylaşın 

Web sitesi sahipleri için Twitter platformu içeriklerin yayınlanması ve pazarlama açısından muhteşem bir pazardır. Bir içeriğin kullanıcılar tarafından fark edilmesini sağlayan en iyi yerlerden bir tanesi twitter’dır.

Gün içerisinde yayınlanan popüler hashtagleri tespit ederek bu hashtagler üzerinden içeriklerinizi paylaşabilirsiniz. Böylece kullanıcılar hashtagler arasında gezinirken içeriğinizle karşılaşırlar. Kullanıcıların dikkatini bu şekilde çekmeyi başarabilirseniz iyi bir okuyucu kitlesine kavuşursunuz.

Hashtagify gibi ücretsiz araçlar ile kullanılan popüler hashtag’lere keşfedebilmeniz mümkündür. Içeriğinizi yayınlarken yapacağınız etiketlemelerde aşırıya kaçmamaya Özen gösterin. Böylece spam içerikli yayınlar arasına girmemiş olursunuz.

C- Linklerinizi Facebook sayfalarında ve gruplarında paylaşın

Linklerinizi Facebook sayfalarında ve gruplarında paylaşın
Linklerinizi Facebook sayfalarında ve gruplarında paylaşın

Bir niş alanı üzerinde web sitesi tasarladıysanız bu alandaki kişileri bir araya getirerek Facebook grubu kurmak mantıklı bir hareket olacaktır. Facebook üzerinden Bulunduğunuz konumu kullanarak aktif bir grup olup olmadığını tespit edebilmeniz mümkündür. Böyle bir grubun varlığı halinde bu gruba da katılarak etkileşim yapabilirsiniz.

Facebook grupları web site sahiplerinin içeriklerini başkalarıyla paylaşabilmeleri için doğal bir ortam sunar. Bazı durumlarda paylaşım yapabilmek Grup sahibinin iznine tabi olsa da grupların bir kısmı bu tür izin talebinde bulunmazlar. Dolayısıyla aktif halde bulunan grupları tespit etmek ve grup içeriğiyle alakalı bol paylaşım yapmak herhangi bir sakıncaya yol açmayacaktır.

Facebook grupları üzerinden içerik paylaşımı yapmak istiyorsanız diğer grup üyeleri ile ilk olarak iletişime geçerek sohbet ortamı oluşturmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede kullanıcılar sizin spam yapmadığınızı bilirler ve paylaşımlarınızı müsaade ederler.

Diğer yandan web sitesi sahibi olarak kendimize ait bir Facebook grubunu kurmamız doğru bir adım olacaktır. Kendi web sitemizden adı altında bu grubu oluşturmak ise markalaşma adına önemlidir. Ancak web sitesi adı üzerinden Grup kurmak şart değildir. Önemli olan ilgiliymiş alanı üzerinde kitleyi bir araya getirmek ve yapılan paylaşımlar ile etkileşim imkânı tanımaktır.

D- Pinterest üzerinden kurulan gruplara katılın 

Pinterest platformu, sosyal medya üzerinden etkileşim elde edebilmenin en değerli yolları arasında gösterilir. Bu platform üzerinden atılacak doğru adımlar ile diğer kullanıcılarla etkileşim haline geçilerek web sitenizin hitini arttırabilirsiniz.

Pinterest üzerinden açılan Grup panoları ile normal panolardan çok daha fazla takipçiye ulaşabilme imkânınız vardır. Daha çok takipçi demek içeriğinizin çok daha fazla kişi tarafından okunması ve etkileşime geçmesi demektir. Kullanıcılar arasında içeriğinizi sabitleyebilecek ve paylaşabilecek kişilerin de bulunması halinde etkileşim çığ gibi yayılacaktır.


Web sitenizdeki niş alan üzerinden yayın yapan Pinterest Grup panolarını tespit edebilmek için PinGroupie sitesini kullanabilirsiniz. Bu site Grup panolarını ücretsiz şekilde tespit edebilme imkanına sahiptir. PinGroupi, bir panonun kaç adet abonesi bulunduğunu ve yeniden kaç kez pinlendiğini kullanıcılara rakamsal olarak sunar.

E- Alanında tanınmış olan bloklara yorumlar bırakın

İçerik üretmiş olduğunuz sitenizle alakalı bloglara yorum yaparak trafik çekmeye çalışmak, popülerlik açısından halen en etkili Yollar arasında yer almaktadır.

Yorum yaparken spam olarak algılanmamak için dikkat edilmesi gereken birkaç husustan bahsetmemiz gerekiyor. Örnek olarak trafik çekmeye çalıştığınız bloklara doğrudan sitenizin url’sini göndermeyin. 

Bu uygulama yerine blogta yer alan içerikle alakalı çeşitli yorumlarda bulunun ve sitenizin bağlantısını cümleler arasında geçirerek konunun devamının bu URL içerisinde bulunduğu şeklinde çağrışımlarda bulunun.

Bu yöntem her kullanıcı için trafik çekme yolu olarak görünmese de yorumları okuyanlar arasında %1 veya %5 aralığında bir kitle kazanmanıza yardımcı olacaktır.

F- Facebook reklamlarını kullanın

Her ne kadar trafik elde etmenin ücretli bir yolu olsa da Facebook reklamlarını kullanmak Hedef kitlelere ulaşmak için etkili bir yöntemdir. Facebook üzerinden bir reklam oluşturduğunuzda size sunacağı seçenekler ile demografik bir gruba hitap edebilirsiniz.

Örnek olarak bir mağaza açtınız ve bu mağazanın sanal ofisine internet üzerinden web site olarak hayata geçirdiniz. Internet sitenizin yalnızca bulunduğunuz şehirde hep bayanlar üzerinde ürünler sattığını düşünelim. Böyle bir durumda reklam yapmak için gittiğinizi daraltmanız gerekecek. Çünkü farklı bir şehirden bir kullanıcıya ulaşmak ürün satabilmek için işinize yaramaz. Peki böyle bir durumda Facebook reklamları ne işe yarar?

Facebook Reklamları
Facebook Reklamları

Facebook reklamları ile reklam verebileceğiniz alana daraltabilmeniz mümkündür. Örnek reklam kişilerin yalnızca bayanlar veya erkekler olması konusunda tercihte bulunabilirsiniz. Ayrıca yayınlanacak olan reklamın yalnızca sizin şehrinizde ikamet eden kişilere ulaşmasını isteyebilirsiniz. Tüm bunlar Facebook reklamları ile mümkündür.

Yukarıdaki ayarlamalar sayesinde reklam harcamanız potansiyel müşterilerinize ulaşacaktır. Dolayısıyla bütçenizden boşa giden bir para söz konusu olmayacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*