ChatGPt’nin giderek yaygınlaşmasıyla akıllara ChatGPT yapay zeka dil programı ile neler yapılabilir sorusunu getirmeye başladı. ChatGPT’nin kendisine sorulan sorulara büyük bir güvenle yanıtlar verdiğine şahit olmuşsunuzdur. Bu yanıtları ise pek çok kişi geniş bilgi deposu üzerinden sağladığı bilgilerle verdiğini düşünüyor.
Bir yapay zeka uygulaması olan ChatGPT kısa sürede gözleri diğer yapay eka uygulamalarına da çekmiştir. Çünkü bu zeka aplikasyonları ile çok sayıda bilgi gerektiren işler kolaylıkla yapılmaya başlandı. Bunlardan bir tanesi de video editlemektir. Özellikle youtube içerikleri yapay zeka uygulamaları ile kolaylıkla yapılabilmekte.
Bu konuda daha önce yazmış olduğumuz Youtube videoları yapay zeka ile nasıl düzenlenir isimli yazımızı okuyabilirsiniz.
Yapay zeka dil programı olan ChatGPT ile akıllara gelmeyen bazı şeylerde bulunmaktadır. Bunlardan birisi ChatGPT yapay zekâ dil programının basit metinlere dayalı cevaplardan daha ötede farklı yeteneklerinin olduğudur. ChatGPT ile neler yapılabilir sorusu bu noktada daha da anlamlanıyor. İşte ChatGPT chatbot ile insanların gerçekleştirebileceği işlemlerden bazıları…
ChatGPT Yapay Zeka DİL PROGRAMI ile Sınırlarınızı Aşın!
ChatGPT ile LOGO Yapın
ChatGPT kullanırken pek bilinmeyen ve insanlara ilginç gelen yolları zaman zaman karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan bir tanesi de OpenAL tarafından üretilen Dall-E 2 isimli yapay zekâ robotudur. Bu bot sayesinde kişiler metinden resim yapma özelliğine sahip olmuşlardır. Böylece ChatGPT ile neler yapılabilir sorusuna yanıt arayanların ilk karşısına çıkan cevap logo yapımı çıkmaktadır.
ChatGPT genel itibarıyla metin tabanlı özelliği kullanılan bir yapay zekadır. Ancak bilgisayar grafikleri oluşturmak konusunda da kod yazması istenebilir. Bu duruma örnek olarak DatachazGPT uygulamasının ChatGPT’yi kullanarak Twitter logosu çizmesi gösterilebilir.
İlginizi çekebilir:
- ChatGPT nedir?
- Yapay zeka uygulamalarını kullanan programlar nelerdir?
- ChatGPT Plus nedir? Premium Dil Programı Hakkında Merak Edilenler(2023)
Bu özelliğe rağmen ChatGPT temelinde yapay zekaya sahip bir metin dil modeli olduğunu unutmamak gerekir. Çünkü Open alt tarafından üretilen modelin ortaya çıkardığı kodların doğruluğu henüz tam olarak bilinmemektedir. Bu kodların doğru olup olmadığı kontrol edilmeden yayınlanması problemlere neden olabilir.
Yapay zekanın resim çizme konusunda yapmış olduğumuz kontrollerde Twitter logosuna benzeyen sonuçları elde ediyoruz ancak aynı denemeyi birkaç kez yaptığımızda sonuçların birbirinden farklı olduğu gördük. Bu yönüyle resim çizme konusunda chatbotun henüz istenilen konumda olmadığını düşünebiliriz.
ChatGPT İle 3D animasyonlar çizin – Üretim Yapın
Metin yapma özelliğinin dışında görüntü üzerine de kullanıcılarca tercih edilen ChatGPT yapay dil programı biraz daha geliştirilerek 3D animasyonlar ile de kullanılabilir.
Yukarıda belirttiğimiz gibi Chat bot resim çizme konusunda şu an için istenilen sonuçları tam olarak verememektedir. Bu durum 3D animasyonlar ile de geçerli görünse de yine de tercih edilebilir ve geliştirilebilir. Bu konuda araştırma yapmak için ücretsiz, açık kaynak kodlu popüler Java Script Kitaplığı olan three.js, kullanılmış ve yerde zıplayan bir bilye için kod oluşturması istenmiştir.
Ortaya çıkan kod incelendiğinde ise birtakım kusurlar görüldü. Hazırlanması istenen bilye zıplaması gerekirken Yapay Zekâ tarafından yapılan kodda yalnızca yukarı doğru hareket ettiği anlaşıldı. Ancak konu, kod üzerinde küçük bir işlemle giderilebilecek bir hataydı.
Diğer yandan farklı istekler için 3D animasyonlar denendiğinde basit seçeneklerde kodların çalıştığı görülmektedir. Basit tasarımlar haricindeki karmaşık işlemler için ise kodlar üzerinde küçük düzeltmeler yapılması halinde programların çalışmakta olduğu görülüyor. Kısacası büyük kodlar için yapay zekayı şu an için kullanmak tam olarak doğru sonuçlar vermese de küçük insan dokunuşlarıyla bu programlar çalıştırılabilmektedir.
Durumun bu şekilde olması bile kodun tamamının insan tarafından yazılmaması açısından büyük bir iş yükü kolaylığı sağlamakta. İlerleyen zamanlarda yapay zekanın hem kendisini geliştirmesi hem de üreticiler tarafından geliştirilmesi ile bu sorunların ortadan kalkacağı düşünülüyor.
Bir şarkı için Beste yapın
ChatGPT ile çalışmaya başladığınızda zaman zaman size internet bağlantısının olmadığını ve güncel olaylar hakkında bilgisi bulunmadığını söyleyecektir. Bu durumun anlamı teknolojide gerçekleşen en son yeniliklerle ilgili yapay zekanın size yardımcı olamayacağıdır.
Peki müzik konusunda Yapay Zeka dil modeli nasıl kullanılabilir? ChatGPT İle bir beste yapılabilir mi?
ChatGPT ile Müzik Oluşturma
Çok sayıda müzisyen ChatGPT dil modeline kullanarak çeşitli besteler ortaya çıkarmaya çalışmaktadır. YouTube’da popüler olan Ramzoid isimli müzisyen çeşitli melodiler, şarkı sözleri, davul gibi müzik aletleri ile yapay zekayı kullanıp denemeler yapmaya çalıştığını açıkladı. Ramzoid yaptığı açıklamada güzel bir pop melodisi ortaya çıktığını belirtmiştir.
İlginizi çekebilir:
- ChatGPT ve ChatGPT Plus Karşılaştırması 2023
- ChatGPT İpuçları Nelerdir? 2023’te ChatGPT Neler Yapılabilir?
Aynı alanda farklı müzisyenler de yapmış oldukları denemelerde ChatGPT’nin müzik konusunda ilginç sonuçlar çıkardığını ortaya koydu. Yapılan testlerde başlangıç aşamasında yapay zekanın davul vuruşlarının çok sağlıklı olmadığı görüldü.
Özellikle ritim konusunda chat botun birtakım eksikliklerinin olduğu ortaya çıktı. Insanlar için müzik açısından bir gereksinim olan ritim Yapay Zekâ tarafından Çok sağlıklı algılanamamaktaydı. Ancak bu durum işin başlarında çok büyük bir problem olarak görülmemektedir. Hem kendisini geliştiren hem de insanlar tarafından kendisine öğretilenleri algılayan Yapay Zekanın bu durumu kısa sürede aşacağını düşünüyoruz.
Yapay zekâ ile kitap yazın
ChatGPT chat bot robotu tarafından insanlara yardımcı olabilmesi için geliştirilmesi düşünülen bir diğer özellik ise şimdi anlatacağımız bu kısımdır. Kitap yazma özelliği, 3d animasyon geliştirme bölümünde anlattığımız gibi yeterli görünmese de şu an için bile bazı özellikleri kullanabilecek bir alandır.
Bir makale yazma konusunda ChatGPT’yi denediğimizde benzersiz ve üretici yolları sıralamasını istedik. Sıralamalar arasında metin oluşturma özellikleri dikkat çekti. Kısa metinlerin daha önce bir kısmının denenmiş olduğu görülse de şu an için yapay zekâ tarafından bir roman yazılmadığını düşünüyoruz.
Bu konuda bazı Reddit kullanıcıları ChatGPT botunun yumuşatılmış dil yaklaşımından dert yanmaktadır. Üretici firma olan OpenAl karşılaşılabilecek sorunlara karşı yapay zekanın şiddet ve cinsel durumlardan kaçınması için eğitildiğini belirtmiştir Böylece chat bot biraz daha mülayim bir dile sahip olmuştur.
Üreticiler tarafından konulan bu tür sınırlamalara rağmen chatbot hikâye anlatımı konusunda oldukça etkileyici görünüyor. ChatGPT ile sohbet ettiğimizde sorulan sorulara karşılık ayrıntılı cevaplar verebilmektedir. Aynı soruyu tekrar tekrar sorsanız bile herhangi bir kaba cevapla karşılaşmıyorsunuz. Yeniden yazma İsteğinizi hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. Hiçbir koşulda şikâyet yöntemine başvurmuyor.
Internet üzerinden yapay zekâ ile kitap yazma konusu araştırıldığında bir reddet kullanıcısının ChatGPT ile Finans alanında 16 bölümlük bir ders kitabı yazdırmak istediği konusuna rastladık. Ancak bu uzunluktaki bir kitabın Yapay Zekâ tarafından tek bir seferde yazılması şu an için mümkün değildir. Reddit kullanıcısı yapay zekanın u İsteğe karşılık bir içindekiler tablosu oluşturduğunu belirtti.
İçindekiler tablosu sayesinde adım adım ilerleyerek istenilmesi halinde 16 bölümden oluşan Bu kitap kısa sürede hazırlanabilir. Şu an için yeni gibi gözüken Yapay Zekâ uygulamaları ilerleyen zamanlarda tek parça halinde bu tür işlemleri gerçekleştirebilecek gibi görünüyor.
ChatGPT Kişisel Bir asistan Aracıdır !
ChatGPT insanın sahip olduğu potansiyeli kullanabilmesini sağlayan ve bu potansiyeli hızlı bir şekilde ortaya çıkaran harika bir sanal asistan olarak görülmektedir. Bazı zamanlarda istenilen sonuç alınamayabilse de tekrarlı denemelerde bu dil programı insanlara yardımcı olmaktadır.
Özellikle zaman konusunda sorun yaşayan kişiler ChatGPT yapay zekasını kullanarak bu konuda tasarrufa gidebilirler. Yeri geldiğinde mevcut yazıların yeniden yazılması, yeri geldiğinde yazı içerisindeki imla hatalarını düzeltilmesi bazen de resim oluşturma konusunda Yapay Zekâ şu anda bile önemli işlevleri yerine getirebilmektedir.
Be the first to comment