Sözleşmeli Er Maaşı 2021

Er Maaşı Sorgulama

Sözleşmeli er maaşı hizmet yılına göre farklılık gösterir. Erler birinci ve ikinci dönem olmak üzere iki zamanlı olarak görev yaparlar. Sözleşme bu iki dönem için imzalanır. Bir kişi ilk sözleşmeyi imzaladığı zaman 3 yıl, ikinci sözleşmeyi imzaladığı zaman 4 yıl görev yapma sözü vermiş olur.

Sozleşmeli Er maaşına zam olacağı zaman 657 sayılı devlet memurları maddesine dayanarak bu işlem yapılır. Bu açıdan değerlendirirsek sözleşmeli erler, maaşına memurlar ile doğru orantıda zam alırlar. Sözleşmeli er olabilmek için öncelikle eğitim almak gerekir.

Eğitim başladığında erler maaş almaya başlamış olur. Eğitim sırasında maaş alınmasından sonra herkes görev yerlerine dağıtılır. Görevdeyken alınan maaşlar görev yerlerine göre değişir.

Sözleşmeli erlerde 2021 yılı için 1. dönemde alınan maaş miktarı 2.500 TL ve 4.400 TL ikramiye ile 8.512,75 TL’dir. 2021 yılı için 2. dönemde alınan maaş miktarı 2.550 TL ve 4.490 TL ikramiye ile 17.025,50 TL’dir.

4. dönem maaşı 42.293,51 TL, 5.dönem maaşı 50.671,14 TL, 6.dönem maaşı 59.048,77 TL, 7.dönem maaşı 84.181,65 TL’dir. Sözleşmeli er maaş ikramiyeler ile yükselir ve her sene de zam alır.

İlgili Yazı: Sayısal Meslekler Ve Maaşları

Erler 7 senelik görevlerini tamamladıklarında 180 bin TL olarak tazminat alırlar. Erin çocuğu varsa ve görev yaptığı yerin niteliğine göre aldığı maaş farklı oranlarda değişebilir. Peki, Sözleşmeli er olmak için Nereye başvuru yapılmalı?

Sözleşmeli Er Olmak İçin Nereye Başvurabilirim?

Sözleşmeli Er Maaşı
Sözleşmeli Er Maaşı – Sözleşmeli Er Olmak İçin Nereye Başvurabilirim?

Sözleşmeli er görev yerine göre, medeni durumuna ve çocuk sayısına göre, görev süresi gibi etkenlere göre belirlenen miktarda maaş alır. Alınacak bu Maaş yukarıda belirttiğimiz gibi kişinin çalıştığı yer ve evli-çocuklu olmasına göre değişecektir.

Buraya kadar anlattıklarımızı ksıaca özetlersek; Sözleşmeli Er maaşı 2.500 TL ve 4.400 TL aralığında oalcaktır. Ayrıca ikramiyeler de vardır. İlk sözleşme imzalanacağı zaman 3 seneden az olamaz ve 4 seneden yüksek olamaz. Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri’nde sözleşmeli er olarak görev yapılabilir. TSK belirlenen dönemlerde başvuruları kabul eder ve alımlar yapar.

Belirli şartları karşıladıktan sonra sözleşmeli er olmak isteyen kişi e-devlet üzerinden başvuru yapar. Başvuru kabul edildiğinde eğitim süreci başlar. Sozlesmeli er maaşı görev yapmak isteyenlerin merak ettiği bir konudur.

Rütbesiz asker olan görev yapan sözleşmeleri erler ihtiyaca göre belirli yerlerde görevlendirilirler. Görev yerinin neresi olduğu, eş durumu, çocuk sayısının kaç olduğu, medeni hal, yapılan görevin süresi gibi etkenler sözleşmeli erlerin maaşlarını belirler.

Sözleşmeli er olarak görev alacak olan kişi ilk dönemini bitirdiğinde ikramiye alır. İkramiyenin miktarı 15.330 göstergenin memur aylık katsayısıyla çarpımıyla bulunur. Kabul edilen kişiler ilk olarak temel eğitim alırlar. Temel eğitim bittiğinde ilk sözleşme imzalanır ve askeri eğitim başlar.

Görev yerine atanabilmek için askeri eğitimi başarıyla bitirmek gerekir. Eğitimi bitirenler 4 seneyi aşmamak kaydıyla görev yerlerine atanır ve başlarlar.

Sözleşmeli Er Olmanın Şartları Nelerdir?

Sözleşmeli erliğe kabul edilen kişi ilk dönemde en az 3 senelik görev yaparlar. Görevlerinin bitmesine 3 ay kaldığında ikinci döneme devam edeceklerine dair dilekçe verirler.

Eğer dilekçe verilmezse direkt olarak ikinci dönemi yapmayacaklarına ve görevlerinin bittiğine kanaat getirilir. Sözleşmeli er olan kişilerin görev süresini tamamlaması için 7 sene tam görev yapmaları gerekir. Sözleşmeli er maaşı 2021 memur maaşına gelen zamla doğru orantıda artış göstermiştir.

Sözleşmeli er olarak görev yapmak için belirli şartları yerine getirmek gerekir. Başvurular e-devlet üzerinden gerçekleştirilir. Türk vatandaşı olmak sözleşmeli er olmak için ilk şarttır. En az Ortaokuldan mezun olan, 20 yaşından gün alan ve 25 yaşını tamamlamamış olan kişiler başvuru yapabilir.

Şartlardan biri de ya askerliğe devam ediyor olmaktır ya da erbaş veya er olarak askerlik görevini yapmış olmaktır. Askeri okuldan veya silahlı kuvvetlerden herhangi bir sebeple atılmamış olmak gerekir.

Askerde subay, uzman jandarma, uzman erbaş gibi rütbeli olarak görev aldıysanız sözleşmeli er olamazsınız.

Dolandırıcılık, hırsızlık gibi suçlardan sabıkanız varsa sözleşmeli erlik yapamazsınız. Yüz kızartıcı suçlar denilen suçları işlemek de görev alamamanıza neden olur.

Devletin güvenliğine zarar verecek şekilde örgütlenmiş olan gruplara, terör örgütlerine üye olmamak şartı sözleşmeli er olmanın şartlarından biridir. Bir kişi henüz askerlik yapmadıysa sözleşmeli er olmaya hakkı vardır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*