Videodaki Sesi Yazıya Çevirme Uygulamaları 2024

Videodaki sesi yazıya çevirme programları masaüstü bilgisayarlar ve mobil cihazlarda kullanılan en yaygın uygulamalar arasındadır. Yapay zekanın son dönemde gelişimini hızlandırması ile birlikte videodaki sesi yazıya çevirme uygulamaları sık kullanılan popüler platformlar arasına girmeyi başarmıştır.

Bir videoda yer alan ve konuşma şeklinde bulunan bir sesi hazır bir metne uygulama kullanarak dönüştürmek her şeyden önce ciddi bir zaman kazanmamıza vesile olmaktadır. Çünkü söz konusu sesi dinleyerek klavye üzerinden yazmaya kalkmak zor bir işlemi gerektirir. Öncelikle sesi doğru şekilde algılamalı, klavye üzerinden doğru metinleri girerek düzgün cümleler ekleyebilmeliyiz. İşletim bu işleri videodaki sesi yazıya çevirme uygulamaları ile kolaylıkla gerçekleştirebiliriz.

Özellikle ofis işleri ile uğraşan kişiler bu tür uygulamalar sayesinde iş yüklerinin büyük bir kısmını programlara devretmiştir. 

Geçtiğimiz dönemlerde konuşmayı metne dönüştüren uygulamalar yalnızca masaüstü cihazlarda aktif halde bulunmaktaydı. Ancak dönemsel gelişmeler sayesinde akıllı cihazlarımızda da bu özelliği rahatlıkla kullanabilmekteyiz.

Yapay Zekâ programlarının giderek daha fazla zeki hale gelmesiyle ortaya çıkan hatalarda azalmalar görülmeye başlamıştır. Bu durum videonun yazıya dönüştürülmesi işlemlerine de yansımış görünüyor. Eskiye oranla artık çok daha hızlı ve hatasız çeviriler görmemiz yapay zekanın bu alanda da geliştiğini bizlere göstermektedir.

Videodaki sesi yazıya çevirme uygulamalarında kullanılan yapay zekaların, farklı yetenek ve karmaşıklıkları düzenleme özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler sayesinde zamanla gerçekleştirdikleri hataları öğrenirler. Kullanıcı da bu öğrenme sürecinde aktif şekilde yer alır. Söz konusu hataları ilgili programa bildirerek ilerleyen dönemler için benzer çevirilerde bu hataların önüne geçilir.

Son olarak şunu da belirtmeliyiz ki aşağıda anlatacağımız bilgiler uygulamalar hakkındaki genel kanıyı oluşturur. En doğru sonuca varabilmek için belirttiğimiz programları tek tek deneyerek kendinize göre bir yargıya ulaşmaya çalışın.

Sözü daha fazla uzatmadan 2024’ün en çok tercih edilen videodaki sesi yazıya dönüştürme uygulamalarına sırasıyla başlayalım.

2024’ün en beğenilen Videodaki Sesi Yazıya çevirme Uygulamaları

1- FlexClip Yapay Zeka Destekli Web Sitesi

FlexClip Youtube Videolarını Düzenleme Aracı
FlexClip Youtube Videolarını Düzenleme Aracı

FlexClip uygulaması video oluşturmak adına büyük bir kütüphaneye sahiptir. Bu kütüphane içerisinde 6000’den fazla hazır tasarımlara sahip video şablon, fotoğraf, video ve müzik dahil milyonlarca Telifsiz Stok Medya, Otomatik Altyazılar ve Yapay Zekâ ile Metinden Konuşmaya yardımcı 140+ Dil, 400+ Ses dosyası bulunmaktadır. 

Platformu bu başlık altında da incelemeyi uygun gördük. Çünkü sahip olduğu geniş yapay zekâ arşivi sayesinde video oluşturmakla ilgilenenlerin ilgisini çekecektir. Doğrudan videodan metin oluşturma bölümü henüz oluşturmasa da bunun haricinde çok sayıda özelliği bulunmaktadır. Bunun yanında, ilerleyen dönemlerde bu konuda da bu özelliğin ekleneceğini düşünüyoruz. 

FlexClip platformu ara yüzünü incelediğimizde pek çok yapay zekâ özelliğinin barındığını görebiliriz. Bu özelliklerden her biri video işi ile ilgilenenler için çok değerli işlemleri barındırıyor. Dolayısıyla bu kadar işlemin bir arada kullanıcıya sunulması gerçekten büyük bir avantaj. 

Etkileyici bir metin okuma aracına sahip olan FlexClip, işlemlerinizi web kameranızla yapmanıza da imkân tanımakta. Video oluştururken çeşitli efektlerden faydalanarak harika içerikler oluşturun. Bu sayede dilediğiniz uzunlukta projeleri kısa sürede tamamlayabilirsiniz. 

Uygulamanın arayüzüne de değinmeden geçmemek gerekir. Son derece sade ve anlaşılır bir arayüzü bulunmakta. Yeni kullanıcılar açısından kısa sürede tüm sistem anlaşılabilir bir yapıya sahip. Sol kısımda kategoriler yer alırken, üst menü bölümünde yapay zekâ ile yapılabilecek işlemleri içeren başlıklar sıralanmış.

Yapay zekâ başlıklarının her biri çok değerli özellikleri barındırmakta. Zira bu başlıkları ayrı ayrı parçalar halinde başka uygulamalarda görebilmekteyiz. FlexClip bu konuda kullanıcılara değer verdiğini göstererek pek çok özelliği tek çatı altında toplamış.

İncelemek için: FlexClip.com

İlginizi çekebilir: FlexClip.com Video Oluşturma Sitesi -2024 İncelemesi

 2- Dragon Anywhere

Videodaki sesi yazıya çevirme Uygulamaları - Dragon Anywhere
Videodaki sesi yazıya çevirme Uygulamaları – Dragon Anywhere

Dragon Anywhere Uygulaması, Nuance Yazılım teknolojisi tarafından üretilmiş sesi metne çevirme platformudur. Bilindiği üzere Nuance yazın firması Yapay Zekâ yazılımlarını pazarlamayı amaçlayan bir firmadır.

Nuance’nin üretmiş olduğu Dragon Anywhere, aynı zamanda Android ve iOS cihazları için de geliştirilmiştir. Çok sayıda özelliği bir arada sunduğu için elektronik cihazlar açısından hafif bir uygulama olarak kabul edilmez.

 Üreticiler Dragon Anywhere’in ağır bir yazılım olmasındaki sorunu ortadan kaldırabilmek için bulut üzerinden desteklenen bir özelliği önermektedirler.

Bu özellik sayesinde masaüstü bilgisayar üzerinden yapılabilen işlemler Android ve iOS cihazlarıyla da kolay şekilde gerçekleştirilir. Ancak masaüstü ve akıllı cihazlar arasında yapılan işlemler arasında ince bir fark bulunmaktadır. Bu farkta konuşulan sözün ekranda görünmesi için geçen süredir.

Sözün ağızdan çıkış süresi ile ekrana yansıması arasında çok küçük bir gecikme farkı bulunur. Bu durumun sebebinin Bulut sunucusu üzerinden yapılan işlem olduğu düşünülmektedir. Söz konusu gecikmenin herhangi bir sorun oluşturmadığını da belirtelim. 

Dragon Anywhere’un sahip olduğu bir başka özellik de cihazlar arasında paylaşım yapabilme özelliğidir. Evernote ya da Dropbox Aracılığı ile belgeleriniz cihazlar arasında paylaştırılabilir

Ancak bu paylaşımın mobil cihazlarda masaüstü kadar etkili olmadığını da belirtelim. Mobil elektronik eşyalarda yapılacak paylaşımlar Dragon Anywhere uygulaması ile gerçekleşir. Yani doğrudan doğruya farklı bir uygulamaya dosya transferi yapılamaz. Böyle bir işlemi gerçekleştirebilmek için çeviri sonrasında kaydedilen metin kopyalanarak başka bir uygulamaya gönderilmesi sağlanabilir.

Dragon Anywhere platformu çalışabilmek için interneti kullanmaktadır. Uygulama, internet olmadan offline şekilde çalışmıyor. Bu durumun en temel sebebi ise yukarıda bahsettiğimiz gibi bulut sunucusuna ihtiyaç duymasıdır. Diğer yandan Dragon Anywhere satın alma seçenekleri incelendiğinde abonelik sisteminin olduğu görülmektedir. 

Uygulamayı kullanabilmek için aylık olarak veya yıllık şeklinde abone olmanız gerekiyor. Tek seferlik satın alma seçeneği sunulmamış. Dolayısıyla sürekli kullanıcılar için platformun bu yönü pek olumlu karşılanmayabilir.

İnceleme yazımızı hazırladığımızda Dragon Anywhere’in bir haftalık deneme sürümünün bulunduğunu görmekteyiz. Bu sürenin sonunda Aylık 15 Dolar ödeyerek aboneliğinizi devam ettirebilirsiniz. 

Videodaki sesi yazıya çevirme Uygulamaları - Dragon Anywhere - Abonelik Ücretleri
Videodaki sesi yazıya çevirme Uygulamaları – Dragon Anywhere – Abonelik Ücretleri

Platformu uzun dönem kullanacağınızı düşünüyorsanız 12 aylık satın alma paketi daha avantajlı görünmektedir. Bu şekilde bir satın alma ile yıllık 150 Dolar ödeyerek Dragon Anywhere’e Bir yıl boyunca sahip olabilirsiniz. 

Dragon Anywhere incelemek için;

Dragon Anywhere Uygulaması hakkında hazırlamış olduğumuz Dragon Anywhere inceleme yazısını okuyarak bu konuda daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

3- Otter

Videodaki sesi yazıya çevirme Uygulamaları - Otter
Videodaki sesi yazıya çevirme Uygulamaları – Otter

Bulut tabanlı olmasıyla rakiplerinin bir adım önüne geçmeye çalışan videodaki sesi yazıya çeviren bir başka yapay zekâ uygulaması Otter’dir. Platform hem dizüstü bilgisayarlar hem de akıllı telefonlar için tasarlanmıştır.

Kullanıcılar tarafından en çok beğenilen özelikleri arasında istenildiğinde metin üzerinde düzenleme yapılabilmesi, arama yapılabilmesi ve oynatma gibi farklı adımlar yer alır.

 Otter daha çok dersler, röportajlar, yapılan toplantıların deşifre işlemlerinde sağladığı kolaylıklar ile tanınmaktadır. Bunun yanı sıra bir ekiple birlikte çalışma özelliğini de kullanıcılara sunmuştur. Çevirilerin anlaşılabilmesi adına farklı konuşmacılar için ayrı bilgiler atanan uygulama bu özeliği ile daha net içerik vermeye çalışmakta.

Videodaki sesi yazıya çevirme Uygulamaları - Otter Ücretler
Videodaki sesi yazıya çevirme Uygulamaları – Otter Ücretler

Platformun 3 adet ücretli ödeme planı bulunmaktadır. Bunun haricinde ücretsiz olarak kullanılan kısıtlı versiyonu bulunur. Ücretsiz versiyonu “Basic” olarak adlandırılır. Bu kısımdan ücretsiz olarak;

1-    Basic

  • Aylık 33 transkripsiyon dakikasından faydalanabilir,
  • Çalışmalarınıza ekip arkadaşlarınızı dahil edebilir,
  • Sahip olduğu chat programı ile arkadaşlarınızla sohbet edebilir,
  • Zoom, MS Teams ve Google Meet’e otomatik olarak not yazabilirsiniz,
  • İçeriklerinizi gerçek zamanlı olarak kaydedebilir ve yazıya dökebilirsiniz.

Otter’ın kullanıcılara sunduğu diğer versiyonlar ücretlidir. Bunlarda kendi arasında 3’e ayrılır. Birinci kısım da aylık 8.99$ ile “Pro”, aylık 20$ ile “Busines” ve müşteri temsilcisiyle görüşerek kendinize özel plan oluşturabileceğiniz “Enterprise” bulunmaktadır.

2-    Pro

Uygulamanın Prop versiyonu Basic’e göre daha geniş özellikler sunmaktadır. Bu özellikler;

  • Ayda 10 adet ses ya da dosyasını içer aktarmak ve metin haline getirmek,
  • Aylık olarak 1200 dakikalık transkripsiyon dakikası hakkı ve konuşma başına 90 dakikalık süre,
  • Arama yapmada gelişmiş özellikler,
  • Konuşmacıları etiketleme, ekip arkadaşlarına görev atama gibi gelişmiş özellikler.

3-    Business

Platformun sunduğu üçüncü ücretli özellik Business bölümüdür. Bu bölümde ki avantajlar aşağıdaki gibidir,

  • Yöneticilere tanınan kullanım analizi yapma, destek taleplerinde öncelik verme,
  • Eş zamanlı 3 adet sanal toplantı yapabilme hakkı ve otomatik kayıt özeliği,
  • 6000 dakikadan oluşan transkripsiyon ve konuşma başına 4 saatlik süre,
  • Ses ve video kayıtlarını sınırsız şekilde içe aktarabilme,

4- Dragon Profosyonel 

Videodaki sesi yazıya çevirme Uygulamaları - Dragon Profesyonel   Tek seferlik Ücreti
Videodaki sesi yazıya çevirme Uygulamaları – Dragon Profesyonel Tek seferlik Ücreti

Dragon Profesyonel, Kurumsal seviyedeki sesleri yazıya dönüştürme uygulaması olarak bilinmektedir. Içerikleriniz daha çok iş seviyesinde sesleri içeriyorsa Dragon Profosyonel bu konuda size yardımcı olabilir.

Dragon Profesyonel adından da anlaşılacağı üzere daha çok profesyonel anlamda ses çevirisi arayanlar için hazırlanmış bir uygulamadır. Platform ile sesinizi kullanarak belgelerinizi dönüştürebilir, düzenleyebilir veya çeşitli tablolar oluşturabilirsiniz.

Dragon Profesyonel yapay zekâ destekli uygulamasının en büyük özelliklerinden bir tanesi, platformun, kullanıcının sesine ve yoğun olarak kullandığı kelimelere uyum sağlıyor olabilmesidir. Açıklanan verilere göre sesten metine çeviri hızı dakikada 160 kelime ve %99’luk bir doğruluk oranıyla sergilenmektedir.

Dragon Profesyonel Yalnızca ses çevirisi yapmamaktadır. Sahip olduğu özelliklerin yanı sıra özel olarak hazırlanmış kelimelerden oluşan metinleri de içe aktarabilir. Bunun yanında ses dosyalarını yazıya döker ve bilgisayarınıza gönderebileceğiniz mobil uygulama özelliği sunar.

Saydığımız bu özellikler ses ve yazı işlemine sık kullananlar için pratik çözümler sunmaktadır. Bu sayede yazı hazırlama ve belge yönetme işlemleri daha kolay ve esnek şekilde yapılır.

Platformun arayüzü incelendiğinde kullanıcıların kısa sürede kavrayabileceği bir sadelik görülmektedir. Ancak yine de arayüz ile ilgili sorunlar yaşayanlar için çok sayıda eğitim hazırlanmıştır.

Yukarıda anlattığımız Dragon Anywhere uygulamasına göre profesyonel versiyonun fiyatının çok daha yüksek olduğu görülmektedir. Ancak profesyonel versiyona ödenen ücretin tek bir seferlik olduğunu da belirtelim.

Bir kez satın almanın ardından dilediğinizce kullanabileceğinizi göz önünde bulundurursak, videodaki sesleri yazıya çevirme işlemlerini sık yapanlar için profesyonel versiyonun daha cazip olduğunu söyleyebiliriz. Tek seferlik satın alma ücreti 699$ olarak belirlenmiştir.

İlgili Yazı: Dragon Professional İncelemesi 2024 isimli yazımızda Dragon Professional uygulamasını detaylıca inceledik. Bu yazımızı mutlaka okıyun

5- Amazon Transcribe

Amazon Transcribe
Amazon Transcribe

Bulut tabanını kullanan bir başka gelişmiş yapay zekâ uygulaması da Amazon Transcribe’dır. Platform metni sesi dönüştürebilmek için özel olarak tasarlanmıştır. Düşük kaliteli ve geliştirilmeye ihtiyaç duyulan yapısında gürültü bulunan seslerin metne dönüştürülebilmesi için kullanılabilecek kapsamlı bir yazılım hizmeti sunmaktadır.

Amazon Transcribe, sesli metne dönüştürdükten sonra gerekli noktalama işaretlerini ve biçimlendirmeyi kendiliğinden tamamlar. Platform sahip olduğu yapay zekasıyla aynı zamanda öğrenme işlevini de yerine getirir.

İlgili Yazı: Amazonda satış yapmanın önemli püf noktaları nelerdir?

Ara yüzünde bulunan kelimeleri arama bölümleri, sistemdeki farklı konuşmaları bulmak için kullanılabilecek güzel bir özellik olarak karşımıza çıkmakta. Aynı zamanda dosya isimlerine açıklamalar da bulunabilmek karmaşıklığında önüne geçmekte

Bu özelliklerin yanı sıra gelişmiş filtreleme ve değiştirme seçenekleri ile metinlerin düzenlenmesi ve yönetilmesi konusunda kullanıcılara kolaylık sağlanmaktadır. Tüm bu özellikler gerçekleştirilen çevirilerin ve transkripsiyonların analiz edilmesini kolaylaştırmaktadır.

Amazon Transcribe uygulaması bireyselden daha çok işletmeler ve kurumsal firmalar için üretilmiş gibi görünse de kişilerin de şahıs olarak kullanabilecekleri en güçlü platformlar arasına girmeyi başarmıştır.

6- Verbit

Verbit
Verbit

Verbit  yapay zeka uygulaması özellikle altyazı ve transkripsiyon için hazırlanmış bir platformudur. Uygulama daha çok eğitim kurumları ve işletmeler için tasarlanmıştır.

Verbit’in benzerlerine oranla bir takım gelişmiş özellikleri bulunur. Bu özellikler, arka plan gürültüsünü azaltmak, belirlenmiş terimlere odaklanmak ve konuşmacının aksanından bağımsız şekilde konuşmacıları ayırabilmek gibi farklılıklardır.

Verbit uygulaması, kullanıcılara sunmuş olduğu çevirilerin doğruluğunu arttırabilmek için aynı zamanda insan editörleri de kullanır. Transkripsiyon ve altyazı için canlı bir sürüm sunar.

Verbit, videodaki sesi metne dönüştürme hizmeti sunan yazılımlar arasında görünse de aynı zamanda transkripsiyon hizmeti sunan bir yazılım aracı olarak da kullanılabilir.

Verbit sesi metne dönüştürme uygulaması ile ilgili yapmış olduğumuz detaylı incelem yazısına Verbit Sesi Metne Dönüştürme incelemesi 2024 üzerinden ulaşabilirsiniz.

7- IBM Watson Konuşmayı Metne Dönüştürme

IBM’in Watson Speech to Text bulut tabanlı bir başka konuşmayı metne dönüştürme yazılım uygulamasıdır. Platform yapay zekâ desteğiyle birlikte kullanıcılara daha iyi hizmet vermeyi amaçlamaktadır.

Uygulama, videodaki sesi kısa sürede metne dönüştürme özelliği ile tanınmaktadır. Aynı zamanda ses dosyalarını toplu şekilde dönüştürme özelliğine de sahiptir.

Uygulamanın sahip olduğu arayüzü kullanarak biçimlendirme özelliklerini kullanabilir, teknik sözcükler ya da ifadeleri kullanabilir, çeşitli kısaltmalar uygulayabilirsiniz.

Benzer bulut hizmetlerinde olduğu gibi IBM’in Watson Speech to Text uygulaması güvenlik duvarı ile kullanıcılarını güvende tutmayı hedeflemektedir.

8- Speechmatics

Speechmatics
Speechmatics

Speechmatics video ses dönüştürme uygulaması, eldeki hazır ses ve videoları dönüştürme hizmetinin yanında aynı zamanda canlı olarak aktarılan seslerin metne dönüştürülmesi için de kullanılabilir.

Farklı aksanlar için ücret talep eden benzerlerine oranla Speechmatics platformu İngiliz aksanlarının tamamı için ek bir ücret talep etmemektedir. Benzer şekilde farklı Amerikan ve İngiliz aksanlarında olduğu gibi Güney Afrika ve Jamaika aksanlarıyla da Speechmatics ile metne dönüştürme yapılabilmektedir. 

Speechmatics video ses dönüştürme platformu çok daha fazla videodan metin’e dönüşüm hizmeti sunmaktadır. Örnek olarak Speechmatics ile çağrı merkezi telefon kayıtlarını bile Metin ya da Word haline getirebilmeniz mümkündür. Platform bu özelliklerinin yanı sıra altyazı hizmeti de sunmaktadır. 

Genel hatları ile incelediğimizde Speechmatics’in diğer videodan metne dönüştürme uygulamalarına göre daha esnek ve kapsamlı bir hizmet sunmayı amaçladığını görmekteyiz. Fiyat yönünden ise benzerlerine oranla daha rekabetçi bir anlayış sunmaktadır.

9- Braina Pro

Braina ProYapay Zekâ uygulaması kullanıcılara sunduğu çok yönlü hizmet ile ismini duyurmayı başarmıştır. Platform yalnızca sesten metine çeviri hizmeti sunmamaktadır. Bunun yanında bilgisayarda çeşitli görevleri yerine getirebilmek için bir asistan hizmeti görevi görür.

Ses tanıma özelliği yönüyle incelendiğinde ise İngilizcenin yanı sıra 90 farklı dilde hizmet vermesi artı bir özelliktir. Bu durum onu Dünya çapında kullanılabilir hale getirmiştir. 

Asistan özellikleri olarak kullanıcılar tarafından sıkça kullanılan bilgisayarda dosya arama, İnternette arama yapma, bir e-kitabın sesli olarak okunması, MP3 dosyalarını bulması ve çalması gibi özellikler yer alır.

Braina Pro’nun Windows işletim sistemi ile çalışan sürümü bilgisayara uzaktan kontrol edebilme özelliğine sahiptir. Komutları bilgisayara iletebilmek için wi-fi ağına kullanan Android uygulamasına sahiptir. Bu sayede uzaktan erişimi kullanarak Nerede olursanız olun bir müzik çalma listesi oluşturabilir ve Bilgisayarınızı özelleştirebilirsiniz.

Braina Pro’nun kullanıcılar tarafından tercih edilen ve beğenilen bir başka özelliği de 7 günlük bir deneme süresine sahip olmasıdır. Bu deneme süresi içerisinde sınırlı özelliklere sahip ancak bilgisayarın tüm Temel komutlarını içeren ücretsiz bir sürümü deneme şansınız bulunmaktadır.

Ancak platformun tek seferlik bir satın alma ücretinin olmadığını görmekteyiz. Abonelik şeklinde Belirli aralıklarla yenilebileceğiniz bir ödeme planı bulunmaktadır.

10- Microsoft Azure Speech to Text

Microsoft Azure Speech to Text
Microsoft Azure Speech to Text

Yazılım alanında bir hizmetten bahsederken Microsoft’un bu alandaki hizmetlerini pas geçmek elbette mümkün değildir. Videodan sesi alarak metne dönüştüren uygulamalar arasında Microsoft tarafından üretilmiş microsoft azure speech to text uygulaması popüler platformlar arasındadır.

Yapısında bulunan Azure Bulut hizmeti ile programa verilen ses kaynakları basit ve kolay şekilde çözümlenerek Metin oluşturma konusunda yardımcı olmaktadır. Ara yüzünde yer alan birbirinden farklı konuşma kalıpları, arka plan sesleri ile daha verimli çalışabilmek gibi avantajlar Microsoft Azurenin öne çıkan özellikleri arasında yer alır.

Programın ara yüzünde özelleştirme yapmak mümkün. Üretmiş olduğunuz projelerin isimleri, program içerisindeki teknik bilgiler ve yer isimleri gibi uzmanlık gerektiren terimler kullanıcılar tarafından değiştirilebilir.

Microsoft Azure speech to text yapay zekâ destekli model yalnızca tek bir konuşma üzerine odaklanmamaktadır. Birden fazla sesi aynı anda işleyerek doğru bir ses transkripsiyonuna imkân tanımaktadır.

Microsoft Azure speech to text platformu kişisel kullanım için uygun olduğu gibi aynı zamanda şirket çalışanları tarafından da tercih edilmektedir. Fiyatlandırma açısından incelediğimizde kullanıcılara 5 saate kadar ücretsiz kullanım hakkı tanınmıştır. Uygulamayı tanımak açısından bu süre oldukça yeterli görünmekte.

Microsoft Azure – Konuşmadan Metne Dönüştürme – Ücretlendirme

StandartGerçek Zamanlı Transkripsiyon Hizmeti: Saat başına 1 USD
Hızlı Transkripsiyon hizmeti  : Saat başına Yok 
Toplu Transkripsiyon Hizmeti : Saat başına 0,18 USD 
Microsoft Azure – Konuşmadan Metine Dönüştürme -Standart Paket
Custom ModelGerçek Zamanlı Transkripsiyon Hizmeti: Saat başına 1,20 USD
Toplu Transkripsiyon Hİzmeti : saat başına 0,225 USD 
Uç Nokta barındırma Hizmeti : Model başına saat başına 0,0538 USD
Özel Konuşma Eğitimi Hizmeti : işlem saati başına 10 USD
Microsoft Azure – Konuşmadan Metine Dönüştürme -Custom Model
Gelişmiş ModelGerçek zamanlı: Özellik başına ve saat başına belirlenmiş ücret 0,30 USD

Toplu (Sürekli Dil Tanımlama, Günlüğe Kaydetme): Standart/Özel’e dahildir (ek ücret alınmaz)
Microsoft Azure – Konuşmadan Metine Dönüştürme – Gelişmiş Model

Microsoft Azure – Speech Translation – Konuşma Çeviriri – Ücretlendirme

Konuşmadan Metni Çok Kanallı Sese DönüştürmeSaat başına 2,10$ 
Konuşma Çevirisi
(saniye başına faturalandırma)
Gerçek Zamanlı Konuşma Çevirisi ÜcretiSes saati başına 2,50 USD 
Video Çeviri ÜcretiToplu: Video dakikası başına çeviri Yok
İçerik düzenleme: video dakikası başına Çeviri Yok
Kişisel Ses: Video dakikası Çeviri Yok
Microsoft Azure – Speech Translation – Konuşma Çeviriri – Ücretlendirme

MEtinden Konuşmaya – Microsoft Azure- Fiyatlandırma

Metinden Konuşmaya FiyatlandırmaStandart Ses FiyatıNeural: 1 milyon karakter başına 15 ABD doları belirlenmiştir
Neural HD  : 1 milyon karakter başına uygulanmıyor
Özel Ses ücretlendirmeProfesyonel Ses yapısı Ücretlendirmesi Aşağıdadır
Synthesis: 1 milyon karakter başına 24 ABD doları
Ses modeli eğitimi: işlem saati başına 52 ABD doları , eğitim başına 4.992 ABD dolarına kadarUç nokta Barındırma Hizmeti: model başına saat başına 4,04 ABD doları
Metinden Konuşmaya Fiyatlandırma

Microsoft Azure Fiyatlandırma Kaynak: https://azure.microsoft.com/en-us/pricing/details/cognitive-services/speech-services/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*